F72 Hasselt - Maastricht F702 Hasselt - Corda Campus

Fietsbrug aan sluizencomplex Godsheide (Hasselt) geïnstalleerd

In september 2020 startte provincie Limburg met de bouw van een nieuwe fietsbrug aan de sluis in Godsheide. Die fietsbrug zal een van de belangrijkste realisaties voor de Limburgse fietssnelwegen worden. Van zaterdagavond 30 oktober tot zondagavond 31 oktober werden de zes brugdelen vanuit Gent ingevaren via het Albertkanaal en vervolgens op de pijlers gemonteerd.

De fietsbrug bestaat uit 6 brugdelen die alles samen meer dan 500 ton staal bevatten. Het grootste brugdeel is 44 meter lang en weegt 130 ton. De volledige fietsbrug is 200 meter lang en 6 meter breed. Je zult er 10 meter boven het wateroppervlak fietsen.

Het belang van de nieuwe fietsbrug voor het Limburgse fietsverkeer werd in het verleden al vergeleken met het belang van het Klaverblad in Lummen voor het autoverkeer in de provincie. De brug vormt immers het hart van de Limburgse fietssnelwegen. Ook de omgevende straten en de aansluitende wegen werden verkeersveilig heringericht, zodat je veilig en comfortabel van en naar de fietsbrug kunt fietsen. Naast een verbeterde veiligheid, krijg je dankzij de fietsbrug ook een unieke fietsbeleving.

De provincie Limburg, de Vlaamse Waterweg en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) financieren het project. De tijdelijke vereniging Hye-Aelterman staat in voor de realisatie van het project. De brug werd ontworpen door studiebureau Sweco.

Weet jij dé perfecte naam voor de nieuwe fietsbrug in Godsheide?

Bij een nieuwe brug, hoort ook een unieke naam! Weet jij dé perfecte naam? Laat het ons tot 30 november weten via het wedstrijdformulier en wie weet win jij een van de prijzen:

  • fiets-gps
  • cadeaubon toerisme Limburg
  • waardebon fietshandelaar.

Veel succes!

Lees meer

Meer informatie over dit project kun je hier lezen:

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons