F74 Hasselt - Eindhoven via Pelt

Fase 2 voor bouw tijdelijke fietsbrug Grote Baan

Volgend jaar steek je via een (tijdelijke) fietsbrug de drukke N715 in Houthalen-Helchteren veilig over. De fietsbrug is een van de tijdelijke maatregelen uit het zogenaamde complex project Noord-Zuid Limburg, dat getrokken wordt door De Werkvennootschap en het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid. De fietsbrug maakt deel uit van fietssnelweg F74 Hasselt-Pelt-Eindhoven.

De werken

Vanaf april 2022 tot maart 2023 bouwen de projectpartners aan de fietsbrug, verplaatsen ze de bushaltes en werken ze aan de definitieve fietspaden.

Opdat je in afwachting van de nieuwe fietsbrug de Grote Baan gemakkelijker kunt kruisen, wordt alvast een tijdelijke fietsoversteekplaats via de middenberm aangelegd, ter hoogte van de Peersedijk.

Hinder

Door de werken voor de fietsoversteek ’s nachts uit te voeren wil de Werkvennootschap de hinder voor het auto- en vrachtverkeer beperken. De werken nemen één rijstrook in, van donderdag 7 april 22 uur tot vrijdag 6 uur. De fietsomleiding langs de oostkant van de werfzone blijft gelden.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons