F74 Hasselt - Eindhoven via Pelt

Bouw tijdelijke fietsbrug Grote Baan gaat eerste fase in

Volgend jaar steek je via een (tijdelijke) fietsbrug de drukke N715 in Houthalen-Helchteren veilig over. De fietsbrug is een van de tijdelijke maatregelen uit het zogenaamde complex project Noord-Zuid Limburg, dat getrokken wordt door De Werkvennootschap en het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid. De fietsbrug maakt deel uit van fietssnelweg F74 Hasselt-Pelt-Eindhoven.

De werken

Op maandag 28 februari zijn de echte werken aan de fietsbrug gestart. Voorheen vonden al gedurende 2 maanden voorbereidende werken van nutsmaatschappijen plaats, in de buurt van de Kievitwijk en ter hoogte van de vroegere terreinen van Awouters.

Momenteel wordt de werfzone veilig ingericht en zorgt de aannemer door de aanleg van een tijdelijk fietspad voor veilige omrijroutes voor fietsers langs de Grote Baan.

Vanaf april 2022 tot maart 2023 bouwen de projectpartners aan de fietsbrug, verplaatsen ze de bushaltes en werken ze aan de definitieve fietspaden.

Hinder

Tijdens de werken blijft de hinder beperkt omdat er veelal in de berm en naast de weg wordt gewerkt.

Het verkeer op de Grote Baan kan altijd in beide richtingen langs de werfzone rijden, maar wel aan een verminderde snelheid van 50km/u. In totaal zal er ook een tiental nachten ’s nachts worden gewerkt. Tijdens dat nachtwerk zal het verkeer beurtelings over één rijstrook rijden.

Terug naar overzicht

Een vraag? Een opmerking of suggestie?

Heb je een vraag over een project, over een fietssnelweg? Wil je ons iets melden?
We helpen je graag verder.

Contacteer ons