Bouw brug over de sporen en tunnel onder de ring in Lier

Aanleg
Dernière mise à jour 24/11/2021

Chef de projet

Investissement

7,8 miljoen euro

Partenaires

Vlaamse overheid

Quoi?

In de verdere realisatie van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier is een vlotte verbinding tussen de Hockeyweg en het station van Lier belangrijk. Om deze verbinding vlot en veilig te maken, komt er een fietstunnel onder de ring rond Lier (R16) tussen de twee sporenbundels en een fietsbrug over de sporen langs de noordzijde van het station, dus over de spoorbundel vanuit Antwerpen.

Où ?

Quand?

zomer 2022

In detail

Na de aanleg van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier tussen Deurne en Boechout startte de provincie Antwerpen met de verdere realisatie van deze fietsostrade in de stationsomgeving van Lier. Om deze verbinding vlot en veilig te maken, schoof de provincie Antwerpen een fietstunnel onder de ring van Lier (R16) tussen de twee spoorbundels. Aannemer TM Viabuild-Emotec bouwde de tunnel naast de R16.

Ondertussen gaat de bouw van de fietsbrug over de sporenbundel verder. Het eerste brugdeel ligt op z’n plaats. De fietsbrug van 250 meter bestaat uit acht verschillende delen. Een project dat tot het voorjaar 2022 duurt.

Investering van 7,8 miljoen euro

De fietstunnel en fietsbrug kaderen in een totaalproject van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier in de stationsomgeving van Lier. Het project omvat ook de aanleg van de fietspaden. Dit volledige project kost 7,8 miljoen euro. De provincie Antwerpen kan op een cofinanciering van ruim 4 miljoen euro van de Vlaamse overheid rekenen en op 1,8 miljoen euro van het Fietsfonds.

Une question ? Un commentaire ou une suggestion ?

Avez-vous une question sur un projet, ou sur une cyclostrade ? Voulez-vous nous faire un rapport ? Nous vous aiderons par la suite avec plaisir.

Contactez-nous